PREZENTARE GENERALA

Prezentare 

Institutul Ecumenic de Muzica Sacra din Bucuresti este un instrument pastoral de formare muzicala, liturgico-spirituala si culturala, infiintat cu scopul de a promova activitatile legate de slujirea liturgico-muzicala atat pentru ritul roman cat si pentru ritul bizantin, valorizarea si promovarea patrimoniului muzical religios romanesc si international, promovand astfel, in spirit ecumenic, unitatea spirituala a crestinilor de ambele rituri si colaborarea fraterna pentru mai marea lauda adusa lui Dumnezeu.


Finalitati

Institutul creat pentru a da o formare atat de cultura generala cat si de natura specializata in domeniul liturgico-muzical, urmareste predarea disciplinelor liturgico-muzicale sub aspect practic, teoretic si istoric; promoveaza cunoasterea si raspandirea patrimoniului traditional al bisericilor de rit occidental si oriental, ofera un serviciu de formare a muzicienilor si a celor care intr-un mod sau altul ofera slujirea lor in cadrul celebrarilor liturgice, pentru biserica locala din Romania, prin cursuri la zi, cursuri intensive, seminarii, conferinte, concerte de muzica sacra etc. 


Domenii profesionale

In functie de domeniul de studiu ales, Institutul formeaza urmatoarele categorii profesionale:
Organist liturgicde cor liturgic (polifonic sau monodic)(solisti/coristi) in coruri de tip monodic sau polifonic


Forme de invatamant

Studenti la zi: - dupa sustinerea colocviului sau a examenului de admitere, frecventeaza toate cursurile prevazute de programa.
Pentru a fi admisi la frecventarea cursurilor IEMS ca studenti la zi este necesara diploma de Bacalaureat si sustinerea unui colocviu pentru Sectiile de Cant gregorian si de Muzica bizantina, in cadrul caruia se va efectua si un test de aptitudini muzicale si vocale ale candidatului.
- Pentru a fi admisi la Sectia de Orga si Dirjiat de cor, este necesara diploma de bacalaureat si sustinerea unui examen de admitere, asa cum prevede regulamentul de admitere.
Studenti auditori:
Ca student auditor, se pot frecventa doar cursurile colective si teoretice, asistand la cursurile alese, fara obligatia frecventei continue si fara obligatia examenelor si a verificarilor.


Diplome si atestate

La sfarsitul ciclului de trei ani, studentii la zi vor obtine o Diploma de absolvire a Institutului Ecumenic de Muzica Sacra cu specializarea aleasa, ce le va permite exercitarea cu competenta a slujirii liturgico-muzicale in Biserica.
Studentii auditori pot obtine un atestat de frecventa a cursurilor urmate, si un certificat al eventualelor examene sustinute.